Jeugd

Hieronder worden de nieuwsberichten van de jeugd nog eens apart weergegeven. Op een later tijdstip zullen hier ook de uitslagen van de interne competitie en diverse toernooien worden getoond.

Meer jeugd informatie beschikbaar

De tijd die we hebben tot het komende schaakseizoen is maar kort. We hebben als bestuur zeer snel moeten handelen om diverse grote zaken te regelen. De huisvesting is compleet anders, we verhuizen naar Plein 7. Maar ook een compleet nieuwe jeugdafdeling wordt opgestart. De laatste nieuwtjes met betrekking tot de jeugd zijn vastgelegd in een speciale jeugd-editie van ons clubblad: het A4-tje.

In dit A4-tje wordt verwezen naar het Aanmeldformulier. We hopen op veel aanmeldingen en staan klaar om er een leuk seizoen van te maken!


Jan Werle jeugdtrainer bij Schaakclub Woerden

janwerleSoms lijkt alles in het universum samen te komen en samen te werken. Zo gebeurde het dat we als Schaakclub Woerden nieuwe plannen aan het smeden waren voor een jeugdafdeling. Daarnaast was grootmeester Jan Werle onlangs verhuisd naar Woerden en had hij plannen om zich te gaan storten op het schaaktrainerschap. Jan nam contact met ons op en natuurlijk waren wij zeer geïnteresseerd om met hem samen te werken. Dit heeft er inmiddels toe geleid dat we Jan hebben kunnen strikken om volgend seizoen de vaste schaaktrainer te zijn voor de Woerdense schaakjeugd! We zijn zeer verheugd met deze samenwerking, waarmee we de jeugdafdeling naast de al aanwezige gecertificeerde leraren een ongelofelijke kwalitatieve boost kunnen geven. Zeg nu zelf: wie wil er nou geen les krijgen van een échte grootmeester? Een voormalig Europees kampioen nog wel! En tot slot, het zou natuurlijk kunnen zijn dat Jan een keertje niet kan. Dan zal zijn vriendin, dames-grootmeester Iozefina Paulet komen invallen. Een geweldige deal, toch?


Aankondiging voornemen opstarten jeugdafdeling

Voor het seizoen 2018-2019 wil Schaakclub Woerden weer een jeugdafdeling opstarten. Op dit moment vindt een inventarisatie plaats van geïnteresseerden en worden leraren gepolst zodat de jeugdige schakers les kunnen krijgen van gediplomeerde mensen, volgens de wel bekende Stappenmethode. Voor de geïnteresseerden willen we indien gewenst een info avond houden, waarop we de plannen verder kunnen toelichten. 

De verwachting is dat lessen en interne competitie worden gehouden op dinsdagen op de locatie waar ook de senioren spelen, Welzijn Woerden. 

Ben je tussen de 5 en 15 jaar en wil je graag (beter) leren schaken? Meld je dan aan via jeugdscwoerden@gmail.com! Voor vragen kan natuurlijk ook altijd telefonisch contact worden opgenomen met het bestuur, bijvoorbeeld Marcel van Oort, 06-45644390.