Jeugd

Hieronder worden de nieuwsberichten van de jeugd nog eens apart weergegeven. Op een later tijdstip zullen hier ook de uitslagen van de interne competitie en diverse toernooien worden getoond.

Simon Groenewegen nieuwe jeugdleider

we hebben binnen een jaar een ongelofelijke groei meegemaakt van onze jeugdafdeling. Onder leiding van Jan Hoosbeek en door de enthousiaste inzet van onder andere Jan Werle en Iozefina Paulet is dit zo goed van de grond gekomen. De inzet die op dit moment van een jeugdleider wordt gevraagd was voor Jan Hoosbeek helaas niet meer te combineren met zijn privé-leven. Hij treedt daarom per direct af als bestuurslid en jeugdleider. Jan Hoosbeek blijft wel gewoon deel uitmaken van het trainersteam van de club.

Wie op dinsdag op tijd binnenkomt kan zien dat er diverse ouders van jeugdleden zijn die zich inzetten voor de club, als leraar. Eén van die ouders, Simon Groenewegen, heeft zich in goed overleg opgeworpen als nieuwe jeugdleider. Simon is een zeer enthousiaste leraar, met 2 schakende kinderen. Hij schat zichzelf in op een rating van ongeveer 1600. Als bestuur hebben we zijn aanbod met enthousiasme ontvangen en tijdens het laatste bestuursoverleg is besloten dat Simon de nieuwe jeugdleider van Schaakclub Woerden zal worden. Aangezien hij geen lid is van de club, en bestuursleden moeten worden voorgelegd aan de ALV, zal Simon niet toetreden tot het bestuur. (Maar wat niet is kan nog komen natuurlijk!…) We gaan er vanuit dat we met deze oplossing voor alle partijen een uitstekende situatie hebben gecreëerd om goed verder te kunnen!

Wij danken Jan Hoosbeek hartelijk voor zijn inzet en wensen Simon Groenewegen en zijn enthousiaste team veel succes en plezier met de verdere ontwikkeling van de jeugdafdeling.

Namens het bestuur,
Marcel van Oort


Een goed begin voor de A1

En we gingen eindelijk beginnen met de A1. Afgelopen vrijdag stonden wij tegenover Moira-Domtoren A1. Wij hadden geen idee wat we zouden aantreffen, omdat Moira geen speelers had opgegeven. Dus wij waren op alles voorbereid. Toen we eenmaal gingen beginnen zij mijn tegenstander tegen mijn “Ik heb al een tijd niet geschaakt”. Ik kreeg toen wat geruststelling dat we niet extreem lastige tegenstanders hadden. Toen we begonnen zag ik dat hun bord 1 speler wel wist wat hij aan het doen was hij speelde namelijk een solide opening, bord 2 daarentegen die speelde met wit op zet 4 a3. Hij gaf daarmee het wit-voordeel weg op zet 4. Op bord 3 werd er een standaard Engelse opening gehanteerd. Bord 4 speelden beide spelers erg snel dus ik heb de opening niet gezien. Ik was als eerste klaar ik kon namelijk lekker aanvallen zonder tegenspel dus een snelle 1-0 voorsprong. Toen ik klaar was keek ik even rond en tot mijn verbazing was bord 4 al in het eindspel. Daar hadden we net verloren op een tempo waardoor Moira erdoorheen kwam en pionnen op kan halen. Daarmee was de stand nu 1-1. Na een uurtje wachten waren we bij de volgende ontwikkeling op bord 1, de speler van Moira zat namelijk in tijdnood wanneer wij nog 45 minuten hadden. Vlak daarna had de speler op bord 1 een paard geblunderd en die voorsprong is niet meer weggegeven dus 2-1 voor. Vlak daarna kwam bord 3 in het eindspel terecht. Bij deze partij kreeg Woerden steeds meer controle over het bord en kwamen we daardoor in een voordelig eindspel. Dit eindspel bleek een gewonnen eindspel te zijn, dus gingen wij met een 3-1 overwinning naar huis. Een goed begin voor de A1!

Jacco Lind

Resultaat
Moira-Domtoren A1 Woerden A1
Max Valkenburg (1472) Rolinde den Heijer (1600) 0-1
Joris Stok (963) Jacco Lind (1513) 0-1
Quinten van Lingen (868) Li-Ou Hu (1434) 0-1
Mark de Graaf (666) Julian den Heijer (577) 1-0

Leuke evenementen

Op zondag 17 november organiseert jeugdschaakclub Magnus Leidsche Rijn het 2e SGS Grand Prix toernooi van het seizoen 2019/2020. De inschrijving is geopend. Zie voor meer informatie: https://www.sgs-schaakbond.nl/?page_id=1371

Op dinsdag 3 december organiseren we voor onze eigen jeugd het traditionele Pepernotentoernooi! Meer informatie over dit toernooi hoor je binnenkort op de clubavond.


Woerdens jeugdteam D1 wint historische match

Het was meer dan tien jaar geleden dat een jeugdteam uitkwam voor Schaakclub Woerden. Nadat vorig jaar de jeugdafdeling nieuw leven werd ingeblazen, konden we dit jaar ook teams aanmelden voor de externe competitie. De eer van de eerste partij viel te beurt aan de D1. Dit team bestaat uit zo’n acht spelers die qua deelname zullen rouleren, omdat er maar vier spelers tegelijk kunnen spelen.

Op 12 november kwam BSG D2 bij ons op bezoek. Onze spelers hadden er echt zin en na wat onwennige voorbereidingen (borden, klok, indeling) begon de match. De match bestaat uit twee partijen per persoon, waarbij de 2e partij met verwisselde kleuren tegen een andere tegenstander wordt gespeeld. De eerste helft werd het 2-2. Spannend dus! Na een korte limonade-break werd de 2e partij gespeeld. Deze werd door de Woerdense jongelingen gewonnen met 3-1. Zowel Roman als Nihar wonnen deze avond zelfs beide partijen! Het was een knappe prestatie van het hele team, we kijken uit naar de volgende matches.

Ronde 1a
Roman Kusters Iggy Kuijl 1 - 0
Nathan van Olst Siebrand Lambregts 0 - 1
Nihar Kanade Emiel Bulk 1 - 0
Bart van Aalst Simeon de Winkel 0 - 1

Ronde 1b
Nathan van Olst Iggy Kuijl 0 - 1
Roman Kusters Siebrand Lambregts 1 - 0
Bart van Aalst Emiel Bulk 1 - 0
Nihar Kanade Simeon de Winkel 1 - 0

Schaken voor jeugd


Older Entries »