Jeugd

Hieronder worden de nieuwsberichten van de jeugd nog eens apart weergegeven. Op een later tijdstip zullen hier ook de uitslagen van de interne competitie en diverse toernooien worden getoond.

Schaken voor jeugd


Grand Prix 2019

Sponsor van de
Grand Prix 2019

Deze Grand Prix was de eerste die Schaakclub Woerden mocht organiseren en dat hebben we met beide handen aangegrepen. Er staan nu ook foto’s online!

De volgende informatie is nu beschikbaar:

Een kort verslag
De volledige uitslag
Foto galerij 1
Foto galerij 2
Foto galerij 3


Geslaagde Grand Prix

Sponsor van de Grand Prix Woerden 2019

Op zondag 14 april werd de Grand Prix te Woerden gehouden, gecombineerd met en Super GP. Mede door sponsor VSB fonds en de vele vrijwilligers van de club werd dit een succes. De medewerking van de SGS (lees: Henk van Lingen) was natuurlijk onmisbaar om alles voor elkaar te krijgen. Toernooidirecteur Jan Hoosbeek had alles goed voorbereid en geregeld. En, last but not least: een Grand Prix is natuurlijk niets zonder deelnemers! Zo’n 140 enthousiaste kinderen stonden te trappelen om om 13u te gaan schaken.

Het begin liep iets uit, tijdens het toernooi liepen we weer in op het schema en bij de prijsuitreiking liep het toch weer behoorlijk uit. Het mocht de pret niet drukken. Een enkel sip gezicht of een traan daargelaten na een verloren partij of onduidelijkheid over de schaakregels was de Grand Prix een een groot succes. Er werd volop gelachen en enthousiast geschaakt, waarbij ook vele nieuwe schakertjes kennis konden maken met een echt toernooi.

Tekening: Pia Sprong

De winnaars van de groepen waren als volgt:

Super GP 1: Allen ex aequo
Super GP 2: Jack Schoonenwolf
Super GP 3: Robin Tenhunen / Steven Ramdien

Groep 1: Ralf Sterk
Groep 2: Quinten van Lingen / Jasper Krause
Groep 3: Samuel Lopes
Groep 4: Owen Hodgsen
Groep 5: Jeanette Eikelenboom
Groep 6: Roman Kusters
Groep 7: Sean Bolks
Groep 8: Iggy Kuijl
Groep 9: Thom Groenewegen
Groep 10: Mihir Vikram
Groep 11: Alexander Albul
Groep 12: Emma ten Caat
Groep 13: Aayush Singh
Groep 14: Tijmen Hofman / Viggo Jans / Kashif Ismail Mohamed Noorullah
Groep 15: Nihar Kanade
Groep 16: Victor de Vogel / Amir Khakimov

De volledige uitslag is ook te bekijken.

Foto’s van het toernooi zullen binnenkort ook op deze site worden geplaatst.


Meer jeugd informatie beschikbaar

De tijd die we hebben tot het komende schaakseizoen is maar kort. We hebben als bestuur zeer snel moeten handelen om diverse grote zaken te regelen. De huisvesting is compleet anders, we verhuizen naar Plein 7. Maar ook een compleet nieuwe jeugdafdeling wordt opgestart. De laatste nieuwtjes met betrekking tot de jeugd zijn vastgelegd in een speciale jeugd-editie van ons clubblad: het A4-tje.

In dit A4-tje wordt verwezen naar het Aanmeldformulier. We hopen op veel aanmeldingen en staan klaar om er een leuk seizoen van te maken!


Jan Werle jeugdtrainer bij Schaakclub Woerden

janwerleSoms lijkt alles in het universum samen te komen en samen te werken. Zo gebeurde het dat we als Schaakclub Woerden nieuwe plannen aan het smeden waren voor een jeugdafdeling. Daarnaast was grootmeester Jan Werle onlangs verhuisd naar Woerden en had hij plannen om zich te gaan storten op het schaaktrainerschap. Jan nam contact met ons op en natuurlijk waren wij zeer geïnteresseerd om met hem samen te werken. Dit heeft er inmiddels toe geleid dat we Jan hebben kunnen strikken om volgend seizoen de vaste schaaktrainer te zijn voor de Woerdense schaakjeugd! We zijn zeer verheugd met deze samenwerking, waarmee we de jeugdafdeling naast de al aanwezige gecertificeerde leraren een ongelofelijke kwalitatieve boost kunnen geven. Zeg nu zelf: wie wil er nou geen les krijgen van een échte grootmeester? Een voormalig Europees kampioen nog wel! En tot slot, het zou natuurlijk kunnen zijn dat Jan een keertje niet kan. Dan zal zijn vriendin, dames-grootmeester Iozefina Paulet komen invallen. Een geweldige deal, toch?


Older Entries »